Anne Marie ‘t Hart is 36 jaar, en woont in De Bilt met haar man en twee dochtertjes. Ze is kandidaat nummer vier voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. In deze column vertelt ze waarom ze de gemeenteraad in wil gaan voor GroenLinks De Bilt.

“Gemiddeld is 28% van de gemeenteraadsleden in Nederland vrouw. De gemiddelde leeftijd ligt boven de vijftig. Omdat GroenLinks diversiteit belangrijk vindt hebben ze mij gevraagd om mezelf kandidaat te stellen in De Bilt. En ik doe graag mee! Door meer verschillen in de raad krijg je meer meningen en invalshoeken, en daardoor betere beslissingen. Als jonge ouder sta ik midden in het leven en in de gemeente. Ik neem deze ervaringen graag mee naar de raad.

De Bilt is een prachtige plek om te wonen. Dat moeten we zo houden en verder verbeteren. GroenLinks is voor mij dé partij om dat mee te doen. In het verkiezingsprogramma voor de volgende vier jaar leggen we uit hoe we dat willen doen.

Een belangrijk punt voor mijzelf is cultuur. Cultuur is niet wettelijk vastgelegd als verplichte voorziening in een gemeente, net als sport. Hierdoor is het vaak als laatste aan de beurt op de begroting. Ik vind het belangrijk dat we in de gemeente uitgebreid de mogelijkheid hebben om aan sport en cultuur te kunnen doen. Dit is goed voor je gezondheid, ontwikkeling, geluk en vormt samen met onderwijs de driehoek van ontwikkelpunten die je tot mens maakt. De Bilt mag wat dat betreft nog meer gaan bruisen! 

Culturele partijen, gemeente en ondernemers zouden elkaar bijvoorbeeld verder kunnen versterken om de dorpen gezelliger en interessanter te maken. Onze grote broer Utrecht biedt eindeloos veel voorbeelden hiervoor. In Utrecht kom je cultuur letterlijk tegen op elke hoek van de straat. Denk aan straattheater, street-art, pop-up stores, buurtinitiatieven van gezamenlijk beheer van een tuin, etcetera. Cultuur (en sport) moeten wat mij betreft laagdrempelig aangeboden worden aan de inwoners, en je moet er letterlijk tegen aanlopen. De Bilt kan dit doen vanuit zijn eigen identiteit, want wij zijn anders dan de stad.

In mijn werk als belangenbehartiger in de cultuursector ben ik gewend om de belangen van groepen te vertegenwoordigen: luisteren naar mensen, organisaties, meningen, verschillende belangen, en vervolgens ideeën en oplossingen vormen. Hangjongeren, rattenplagen, verkeersoverlast, afvalscheiding, zwerffietsen, er speelt veel in de dagelijkse praktijk van een gemeente. Als raadslid voor GroenLinks wil ik benaderbaar zijn voor de mensen uit de gemeente om hun wensen en problemen aan te horen, en hier oplossingen voor te vinden. “

21 Maart kan je stemmen op Anne Marie! Meer lezen over Anne Marie en de andere kandidaten? Klik op deze link.