Marijn Peperkamp

Raadslid

Gemeenten hebben invloed op meer dan een derde van de CO2 uitstoot in Nederland, dus er is niet voor niets een belangrijke rol weggelegd voor gemeenten in de energietransitie. In De Bilt hebben we de ambitie om in 2030 energieneutraal te zijn én de eerste stappen zijn daarvoor gezet. Ik wil mij inzetten om deze ambities waar te maken. In mijn werk strijd ik voor een eerlijkere mondiale economie, ook in de Bilt wil ik mij hard maken voor eerlijk delen.

Marijn werkt voor Mondiaal FNV aan het verbeteren van arbeidsomstandigheden in kledingfabrieken en op palmolieplantages. Zij heeft een achtergrond bij verschillende mensenrechtenorganisaties. Sinds 2018 zit zij in de gemeenteraad voor GroenLinks.

 “In 2015 ben ik met mijn vriend en twee kinderen in Bilthoven komen wonen, vooral vanwege de prachtige natuur. Wij hebben toen meteen werk gemaakt van het verduurzamen van onze woning, met isolatie en zonnepanelen. Helaas zijn we nog niet energieneutraal, maar die ambitie hebben we wel. Ik vind het mooi om te zien dat de gemeente De Bilt die ambitie ook heeft en ga me inzetten om die waar te maken.

Van huis uit ben ik antropoloog en zet ik mij in mijn werk in voor mensenrechten en betere arbeidsomstandigheden voor de mensen die onze spullen maken. Sinds februari 2018 werk ik voor Mondiaal FNV, het deel van vakbond FNV dat vakbonden in Afrika, Azië, het Midden-Oosten en Zuid Amerika steunt. Ik werk samen met Indonesische vakbonden aan betere arbeidsomstandigheden in kledingfabrieken en op palmolieplantages, zodat werknemers een eerlijk loon krijgen voor eerlijk werk. Eerlijk delen is dan ook een thema dat hoog op mijn agenda staat voor De Bilt.”