Bekijk hier de film van de bekendmaking van het Groene Lintje 2020 Afspelen op YouTube

De winnaar van dit jaar is Anke Hazeleger, initiatiefneemster Plog It Up De Bilt. 'Ik ben gek op sporten in de natuur en doe dit graag in een opgeruimde omgeving. Daarom heb ik Plog it Up De Bilt opgestart en met succes! Er zijn al meer dan 100 inwoners betrokken en zij ruimen vrijwillig hun eigen buurt op of doen mee aan een clinic. Dit doen ze al wandelend, hardlopend of zelfs fietsend! Met elkaar zoeken we ook naar oplossingen voor al dit zwerfafval. Vind jij een schoon De Bilt ook belangrijk? Stem dan op Plog it Up De Bilt voor het Groene Lintje!'

Ook het Westbroeks Energie Initiatief (WEI), opgericht door Bart Derksen, Peter van Dijk en Elbert Hennipman, was genomineerd. Het WEI helpt Westbroek duurzamer te maken, waarbij de verwachte extra opbrengsten tegelijk weer terug het dorp in vloeien. Het eerste project betreft het gezamenlijk aanschaffen van zonnepanelen.

Sinds de eerste editie in de Dorpsstraat in 2001, is Kunstmarkt De Bilt uitgegroeid tot een groot en gezellig cultureel festival dat inmiddels in het Boetzelaerpark vele bezoekers trekt en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft zitten. Bijzonder aan dit festival is dat het volledig draait op 150 vrijwilligers. De vier vaste bestuursleden – Bas de Jong, Cees Slob, Rick van Westerop en Niels Eijsbroek nemen jaarlijks met tientallen vrijwilligers de organisatie van Kunstmarkt De Bilt op zich.