Nieuws

GroenLinks blij met ecotunnels

De Biltse raadsfractie van GroenLinks reageert verheugd op het bericht dat de ecologische verbinding tussen het Kromme Rijngebied en het Noorderpark eindelijk wordt voltooid. Het betekent dat dassen, reeën en andere dieren zich straks veilig kunnen verplaatsen en niet langer het risico lopen op de Utrechtseweg of de Biltse Rading te worden overreden.

Lees verder

Subsidie voor groene projecten

De provincie Utrecht heeft geld klaar liggen voor groene initiatieven van bewoners- en vrijwilligersgroepen. Een mooie kans om iets te doen aan de verstening van onze omgeving en meer ruimte te geven aan de natuur. De provincie Utrecht vindt het belangrijk dat burgers meer betrokken raken bij hun eigen groene woonomgeving en dat het natuurbeleid weer midden in de samenleving komt te staan. Om kleine lokale groene initiatieven te stimuleren is er een voucherregeling in het leven geroepen. Werk je als bewoners- of vrijwilligersgroep aan een groen initiatief in jouw omgeving? Dan kun je tot uiterlijk 21 november 2017 vouchers ‘Beleef en bewonder’ aanvragen ter waarde van € 500 of € 1.000.

Lees verder

GroenLinks met oudste fiets op Oldtimerdag

Op geheel eigen wijze doet GroenLinks De Bilt mee aan de Markt- en Oldtimerdag op zaterdag 9 september. In de GroenLinks-kraam bij de Dorpskerk is een hoge bi te bezichtigen, de ouderwetse fiets met een zeer hoog voorwiel en zeer klein achterwiel.

Lees verder

De Bilt bindt strijd aan met reuzenberenklauw

De gemeente De Bilt werkt aan een plan van aanpak voor de bestrijding van de reuzenberenklauw en andere invasieve uitheemse planten en dieren. Dat gebeurt in nauwe samenwerking met het Utrechts Landschap, het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, ProRail en de andere Utrechtse gemeenten. De provincie heeft hiertoe het voortouw genomen, aldus BenW in reactie op schriftelijke vragen van de fractie van GroenLinks.

Lees verder

Minder stenen, meer groen!

De gemeenteraadsfractie van GroenLinks wil graag dat ook De Bilt zich aansluit bij de actie ‘Operatie Steenbreek’, die tot doel heeft om burgers te stimuleren hun tuin te vergroenen. Ruim 40 gemeenten gingen De Bilt daarin al voor. Aanleiding voor de actie zijn de steeds vaker voorkomende hoosbuien, zoals deze week nog in Overijssel waar straten blank stonden en tunnels onderliepen.

Lees verder

Meer geld voor openbaar groen, duurzaamheid en toegankelijkheid

De gemeente De Bilt gaat jaarlijks 40.000 euro extra uittrekken voor het onderhoud van het openbaar groen. Ook komt er per jaar 2 ton beschikbaar voor het verduurzamen en het beter toegankelijk maken van openbare gebouwen van de gemeente.

Het gaat financieel wat beter met de gemeente De Bilt, maar wat te doen met de ontstane financiële ruimte? Daarover vergaderde de gemeenteraad tijdens de behandeling van de zogenaamde Kadernota op 22 juni jl.

Lees verder

Pagina's