Nieuws

GroenLinks wil actie tegen blinden-blokkade Bilthoven

De raadsfractie van GroenLinks wil dat de gemeente actie onderneemt om eind te maken aan de situatie rond het terras van restaurant Bubbles & Blessings aan het Vinkenplein in Bilthoven. Daar wordt de blindengeleidestrook geblokkeerd door bloembakken en terrasstoelen. Ook mensen met een rolstoel kunnen hier niet verder.

Lees verder

Weesfietsenproject De Bilt wint het Groene Lintje 2018

Op zaterdag 10 maart hebben initiatiefnemers van het weesfietsenproject, Hilda van Min en Dik van de Meent, het Groene Lintje in ontvangst genomen. Dit jaar waren er drie projecten genomineerd en konden alle Biltse inwoners hun stem op één van de projecten uitbrengen. Met bijna de helft van de stemmen was het Weesfietsenproject de winnaar dit jaar. 

Lees verder

‘Landgoed’ Groenekan van de baan

Tot grote opluchting van de meeste inwoners van Groenekan zijn de plannen voor een zogenaamd landgoed tegenover tegenover restaurant ‘Naast de Buren’ van de baan. De overgrote meerderheid van de raad stemde op 22 februari tegen het verlenen van een ‘voorlopige verklaring van geen bedenkingen’. Daarmee werd gehoor gegeven aan een petitie van de werkgroep ‘Natuur ja, polo nee’ die in korte tijd door 400 Groenekanners werd ondertekend.

Lees verder

"Ik ga voor een bruisend De Bilt!"

Anne Marie ‘t Hart is 36 jaar, en woont in De Bilt met haar man en twee dochtertjes. Ze is kandidaat nummer vier voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. In deze column vertelt ze waarom ze de gemeenteraad in wil gaan voor GroenLinks De Bilt.

Lees verder

Pagina's