Nieuws

GroenLinks bezorgd over opmars Japanse duizendknoop

De Biltse raadsfractie van GroenLinks maakt zich ernstig zorgen over de opmars van de Japanse duizendknoop en heeft daarover vragen gesteld aan het College van BenW. Aanleiding is de ontdekking dat voor de taluds langs de A27 grond is gebruikt die grote hoeveelheden resten bevat van deze woekerplant. Dit vormt een ernstige bedreiging, niet alleen voor de weg zelf en de bij-vriendelijke beplanting die op de taluds zou komen, maar ook voor de tuinen en landbouwgronden in de nabijheid. GroenLinks vindt daarom dat de grond op korte termijn door Rijkswaterstaat grondig gesaneerd moet worden.

Lees verder

GroenLinks vindt verbrede A27 geen feestje waard

Op woensdag 14 november jl. verrichtte minister Cora van Nieuwenhuizen de officiële opening van de verbreding van de A27 tussen Utrecht en Hilversum-Noord. De Biltse raadsfractie van GroenLinks vindt de verbreding geen feestje waard. Voor veel inwoners van de langs de snelweg gelegen dorpen Groenekan, Maartensdijk en Hollandsche Rading betekent verbreding namelijk bepaald geen verbetering.

Lees verder

Discussieavond over het basisinkomen

Op woensdag 21 november organiseert GroenLinks De Bilt een forumdiscussie over het basisinkomen. Daarvoor hebben wij oud-Europarlementariër en voorzitter van de vereniging basisinkomen, Alexander de Roo uitgenodigd.

Lees verder

Raad wil onderzoek speelvoorziening centrum Bilthoven

Natuurspeeltuin (Bron: Roel Crul)

Op donderdag 8 november besprak de Biltse gemeenteraad de begroting voor 2019, die aan het eind van de lange vergadering met een ruime meerderheid werd aangenomen. Fractievoorzitter Henk Zandvliet benadrukte in zijn algemene beschouwingen dat hiermee een belangrijke bouwsteen is gevormd voor de realisering van het coalitieakkoord ‘Samen bouwen aan een topklimaat’. Vooral blij zijn we dat er nu meer ruimte is voor duurzaamheid en meer (sociale) woningen.

Lees verder

Wie doet er mee met de Biltse Bermbrigade

Het bestuur wil in navolging van GroenLinks Baarn het initiatief gaan nemen voor een Biltse Bermbrigade.  Elke eerste zaterdag van de maand gaat een groep vrijwilligers een uurtje aan de wandel om zwerfafval te verzamelen. Het bestuur van GroenLinks De Bilt onderzoekt de kansen om ook in onze gemeente een Bermbrigade op te richten. We zouden kunnen beginnen om dit bij wijze van proef 3 maanden lang te doen en dan te kijken of het aanslaat. Voel je ervoor om hieraan mee te doen, stuur dan een e-mail aan Willem van der Windt: wvanderwindt@ziggo.nl

Lees verder

Week van de Duurzaamheid

Van 6 t/m 14 oktober zijn er tal van activiteiten in De Bilt tijdens de eerste week van de duurzaamheid. Er is voor ieder wat wils: een lezing over bijen of een informatie avond over zonnenpanelen. Je kunt ook een bezoekje brengen aan de dorpsmarkt op 12 oktober waar allerlei streekproducten te koop zijn.

Lees verder

Pagina's