Op dinsdag 27 maart nam Anne de Boer afscheid als raadslid. Acht jaar lang zette hij zich in als raadslid voor GroenLinks/PvdA en de laatste 4 jaar als fractievoorzitter van GroenLinks. Voor al zijn verdiensten ontving hij uit handen van burgemeester Sjoerd Potters een koninklijke onderscheiding. Deze typeerde Anne als analytisch, authentiek en scherpzinnig en hij prees hem voor zijn grote inzet voor democratie, dialoog en duurzaamheid.

Anne werd ook toegesproken door wethouder Anne Brommersma die 8 jaar lang samen met hem heeft opgetrokken. Zij prees hem voor zijn grote politieke en strategische inzicht én zijn olifantengeheugen. Als onderhandelaar drukte hij een groot stempel op het coalitieakkoord van de vorige raadsperiode. “Voor mij was je al die jaren mijn sparringpartner en politieke maatje: ik zal je missen!”

In zijn laatste toespraak als raadslid verwees Anne de Boer naar wat voor hem altijd de leidraad is geweest: “Mondiaal denken, lokaal handelen’. Hij brak ook een lans voor een wat hoffelijker manier van met elkaar omgaan in de raad. Die hoffelijkheid was in zijn ogen de laatste jaren nog wel eens in het gedrang gekomen, terwijl die toch van groot belang is om bitterheid en onverzoenlijkheid te voorkomen.

Tenslotte bedankte Anne iedereen voor de samenwerking en wenste hij de nieuwe en sterke fractie veel succes in de komende raadsperiode.