De Biltse raadsfractie van GroenLinks reageert verheugd op het bericht dat de ecologische verbinding tussen het Kromme Rijngebied en het Noorderpark eindelijk wordt voltooid. Het betekent dat dassen, reeën en andere dieren zich straks veilig kunnen verplaatsen en niet langer het risico lopen op de Utrechtseweg of de Biltse Rading te worden overreden.

De gemeenteraad van De Bilt heeft jarenlang bij de provincie en de stad Utrecht aangedrongen op zo’n veilige oversteek. Met name inspanningen van de toenmalige wethouders Ditewig (VVD, De Bilt) en De Rijk (GroenLinks, Utrecht) leidden ertoe dat de provincie Utrecht, de gemeenten Utrecht en De Bilt en het Utrechts Landschap in februari 2014 een samenwerkingsovereenkomst sloten. Hierin werd afspraken gemaakt over twee natuurverbindingen: een ecotunnel onder  de (provinciale) Utrechtseweg (tussen landgoed Sandwijck, fort Griftensteijn en het Rodemterrein) en een ecoduct over de Biltse Rading.

Uiteindelijk is ook daar gekozen voor een ecotunnel. GroenLinks vindt dat een verbetering, zowel uit ecologisch als uit landschappelijk oogpunt, en hoopt dat op korte termijn de spade de grond in gaat om de tunnels daadwerkelijk te realiseren.