GroenLinks de tweede partij!

Dankzij 4 jaar hard werken en een geweldige campagne is GroenLinks in de gemeente De Bilt de tweede partij geworden! We gaan van 2 naar 4 zetels en daarmee is de kans groot dat we ook in de volgende raadsperiode weer deel gaan uitmaken van het College van BenW.

Uit de definitieve uitslag blijkt dat de VVD de grootste partij is geworden, en dat GroenLinks net iets meer stemmen haalde dan D66. Het betekent dat de VVD op 5 zetels uitkomt en het voortouw gaat nemen voor de coalitiebesprekingen. GroenLinks stijgt van 2 naar 4 en D66 zakt van 6 naar eveneens 4 zetels.

Lijsttrekker Anne Brommersma is trots op dit mooie resultaat en denkt dat GroenLinks hierdoor ook de komende vier jaar kan blijven bouwen aan een groen en sociaal De Bilt. Er staat in elk geval een uitstekend team klaar dat er veel zin in heeft. Behalve Anne is ook ons raadslid Henk Zandvliet herkozen en als nieuwkomers begroeten we Marijn Peperkamp en Anne Marie ’t Hart. Mocht Anne Brommersma opnieuw wethouder worden, dan zal haar plaats in de fractie worden ingenomen door Peter Weyers.

Ons motto bij deze verkiezingen was: De verandering begint hier! Wil je daaraan meewerken, word dan nu lid van GroenLinks!